در راستای سری نشستهای اندیشگاهی، نشست بیست و چهارم با موضوع «رسمیت یا عدم رسمیت موسسات اندیشگاهی؛ چشم انداز و سیاست ها» در تاریخ ۳۰ آبان ماه، به میزبانی اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر واقع در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.در این نشست که با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران و نمایندگان اندیشکده های کشور و با هدف گفتگو در خصوص موضوع به رسمیت شناخته شدن اندیشکده ها برگزار شد، در مورد اهمیت این موضوع و همچنین برخی مسیرهایی که میتواند موجب بهبود جایگاه موسسات اندیشگاهی شود بحث و گفتگو شد. نماینده اندیشکده “افرا” نیز در این نشست حضور داشت.
در این جلسه آقای دکتر متفکرآزاد عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی از ضرورت به رسمیت شناخته شدن و برخورداری اندیشکده ها از حمایت های دولتی مواردی را بیان کرد. به گفته ایشان برای آنکه اندیشکده ها در مناسبات حقوقی و دولتی و نیز فضای سیاستگذاری آنطور که شایسته است بحساب آمده و نیز بکار گرفته شوند، بایستی با سازوکارهایی به مجموعه دولت مرتبط شوند. وی در خصوص اهمیت این امر اضافه کرد که متاسفانه در شرایط کنونی، به اندیشکده ها بهچشم شرکتها نگریسته میشود و این امر مانعی بر سر راه حمایتها و نیز ارتباط بهتر دولت و مجموعه حاکمیت با آنها میشود.
لذا در این خصوص تلاش شد در قالب ماده ۹ الحاقی برنامه هفتم توسعه، اندیشکدهها از وزارت علوم مجوز دریافت کنند و اساسنامه اندیشکدهها و کانونهای تفکر کشور نیز توسط وزارت علوم تهیه و به تصویب مراجع ذی صلاح برساند.در ادامه جلسه نیز برخی از مدیران اندیشکده ها ضمن اشاره به لزوم حمایت های بیشتر از اندیشکده ها جهت استفاده از توان فکری و مشورتی به مجموعه حاکمیت و دیگر بخش های جامعه، اذعان کردند، در مورد این ماده الحاقی نیاز است جلسات و همفکری های بیشتری صورت گیرد تا ضمن برطرف شدن ابهامات موجود پیرامون آن، نگرانیهای موجود درخصوص گرفتار شدن فعالیت اندیشگاهی در پیچ و تاب های بوروکراتیک اخذ مجوز و فعالیت آنها رفع گردد.