چرا نسل Z دچار شکاف جنسیتی در عرصه سیاست جهانی شده است؟

admin afra
admin afra

 

پیروزی “دونالد ترامپ” در انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده دو قطبی شدن فزاینده سایسی بین رای دهندگان زن و مرد جوان که در سراسر جهان در حال رخ دادن است را نشان داد.

روزنامه بریتانیایی “گاردین” در گزارشی در تلاش برای ریشه یابی علت تغییر جهت تاریخی رای دهندگان لاتین تبار، طبقه کارگر و سیاه پوست از حزب دموکرات به سوی نامزد جمهوری خواهان در اردوگاه راست سیاسی امریکا اشاره می کنند در میان گروه های اجتماعی شدیدترین هشدار برای چشم انداز آینده حزب دموکرات اقبال رای دهندگان “مرد جوان” به ترامپ بوده است.

داده های آماری نشان می دهند بخش عمده ای از گروه های جمعیتی رای دهندگان در انتخابات اخیر امریکا دچار چرخش شدید شده اند به طوری که بخش مهمی از مردان ۱۸ تا ۲۹ ساله امریکایی به ترامپ رای دادند.

“گاردین” در ادامه اشاره می کند که این روند در انتخابات سایر کشورها نیز دیده می شود از جمله در انتخابات سراسری بریتانیا در سال ۲۰۲۴ میلادی تعداد زنان جوان رای دهنده به حزب سبز دو برابر بیش از مردان جوان به آن حزب بود (۲۳ درصد در مقابل ۱۲ درصد). در مقابل مردان جوان عمدتا به حزب راست گرای افراطی تحت رهبری “نایجل فاراژ” رای دادند. در همین حال، نتایج نظرسنجی های تازه در آلمان نشان می دهند مردان ۱۸ تا ۲۹ ساله دو برابر بیش از زنان در همان محدوده سنی به حزب راستگرای افراطی ضد مهاجرت “آلترناتیو برای آلمان” رای می دهند.

هم چنین، در انتخابات ۲۰۲۳ لهستان جریان راست افراطی موسوم به “کنفدراسیون” که مخالف واکسن بود و سیاست های ضد مهاجرتی را در دستور کار قرار داد قوی ترین آرا را از میان مردان جوان ۱۸ تا ۲۹ ساله جلب کرد حزبی که موضعی زن ستیزانه داشت و رهبر آن پس از انتخابات گفته بود:”زنان نباید از حق رای برخوردار باشند”.

“گاردین” در ادامه می نویسد:”کارشناسان علوم اجتماعی می گویند علت این روند آن است که مردان جوان گمان می کنند دستور کار “تنوع، برابری و ادغام” بیش از اندازه ترویج و تبلیغ شده و بر این باورند که دستاوردهای زنان در حوزه اجتماعی به ضرر منافع آنان تمام شده است”.

نتایج مطالعه شرکت فرانسوی نظرسنجی “ایپسوس” در سال ۲۰۲۴ نیز این استدلال را تایید می کند. محققان آن شرکت با نمونه برداری از سراسر جهان از جمله استرالیا، برزیل، فرانسه، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه دریافتند که وقتی صحبت از برابری جنسیتی به میان می آید افراد ۱۸ تا ۲۹ ساله بیش ترین اختلاف نظر را بین دو جنس نشان می دهند.

 

 

برای مثال، در آن مطالعه در پاسخ به این گزاره که “مردی که برای مراقبت از فرزندش در خانه می ماند کم تر مرد است” ۱۰ درصد از زنان و ۱۱ درصد از مردان دارای فرزند با آن جمله موافق بودند این در حالیست که در میان نسل Z یک شکاف ۱۱ امتیازی وجود داشت و ۳۱ درصد از مردان و ۲۰ درصد از زنان آن نسل با آن گزاره موافق بودند.

این روند نشان می دهد که رای دهندگان مرد جوان بیش تر به سوی اردوگاه راست سیاسی و زنان رای دهنده جوان به سمت اردوگاه چپ در حال حرکت هستند. نتایج نظرسنجی گالوپ از بزرگسالان زیر ۳۰ سال در ماه سپتامبر نیز بیش ترین شکاف جنسیتی در نظرات مردان و زنان جوان را نشان داد.

“گاردین” در ریشه یابی این موضوع نقش رسانه های اجتماعی و الگوریتم هایی که مطالب باب میل مخاطب را نشان می دهند موثر می داند. این روزنامه می نویسد:”نسل Z در محیط رسانه ای از هم گسیخته رشد کرده که شاهد فرسایش تجربیات فرهنگی مشترک بوده است. نسل پیش از آن تنها با چند شبکه تلویزیونی مواجه بود و گزینه های محدودی برای انتخاب داشت. این در حالیست که اکنون افراد می توانند ترجیحات خود را انتخاب کرده و سپس الگوریتم شرکت سازنده اپلیکیشن رسانه اجتماعی کاربر را درگیر نگه می دارد و اطلاعاتی را به او ارائه می دهد که آن را دوست دارد”.

“دانیل کاکس” از انستیتو امریکن اینترپرایز می گوید:”مردان جوان در تلاش هستند تا جایگاه خود را در جامعه ای که به سرعت در حال تکامل است درک کنند. این دغدغه ها نگرانی های بسیار واقعی هستند و این حس در حوزه سیاسی وجود دارد که هیچ کس از آنان دفاع نمی کند”.

گاردین” اشاره می کند فرسایش تجربیات مشترک و نارضایتی از تلاش در راستای برابری جنسیتی همگی منجر به بروز معضلات بزرگ و لاینحلی شده اند که دامنه آن فراتر از انتخابات است. این روزنامه اشاره می کند ممنوعیت گوشی های تلفن همراه در مدارس و سرمایه گذاری درمراکز محلی جوانان می توانند به تغییر این روند قطبی شدن کمک کنند.

این روزنامه می افزاید:”گوشی های تلفن همراه هوشمند در حال رقابت با تماس های شخصی و رو در رو هستند. اگر جوانان بیش تری وقت خود را با دوستی رو در رو با یکدیگر بگذرانند متوجه می شوند که تا چه اندازه می توانند نقاط اشتراک با یکدیگر داشته باشند”.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *