نشست تخصصی زنان و حکمرانی
در جریان نشستهای تخصصی درخصوص موضوعات مختلف اجتماعی؛ نشست مشترک اندیشکده افرا با همراهی اندیشکده اسماء با موضوع « زنان و حکمرانی» در تاریخ چهارم مرداد ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این نشست که با هدف شناخت و بررسی مشکلات و موانع مشارکت اجتماعی و سیاسی زنان برگزار شد، سه تن از پژوهشگران و اعضای هیئت علمی، دکتر بهناز موحدی، دکتر منصوره شریفی صدر و دکتر ناهید سلیمی به بیان نظرات خود پیرامون موضوع مذکور پرداختند.
نخست دکتر موحدی، رئیس اداره برنامهریزی مرکز بررسیهای استراژیک ریاست جمهوری، از دو منظر متفاوت به بحث درمورد عواملی که میتواند موجب بهبود شرایط ورود زنان در عرصههای اجتماعی شود، پرداخت. اولین حوزهای که باید مورد توجه قرار گیرد افزایش کنشگری زنان است که لازمه آن در وهله اول کسب مهارتها و آگاهی است. وی معتقد است اگر زنان میخواهند در سیاستگذاریها سهیم باشند، باید دارای توانمندیهای بیشتری شوند. همچنین دومین حوزهای که باید بدان اشاره کرد، عوامل ساختاری هستند و توجه این بخش به ایجاد ظرفیتهای لازم.
دکتر منصوره شریفیصدر، مدیرکل سابق زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه نیز معتقد است در سالهای اخیر زمینههای بسیار خوبی برای رشد و توانمندسازی زنان فراهم شده است. وی با بیان اینکه رشد زنان تحصیلکرده، خود دلیلی برای این ادعاست، بیان داشت که ایجاد فرصت تجربهاندوزی برای زنان میتواند درکنار علم اندوزی، عامل مکملی جهت فراهم ساختن مشارکت زنان در جامعه باشد.
در پایان دکتر ناهید سلیمی، عضو هئیت علمی پژوهشگر زن و خانواده، نیز با خاطرنشان کردن این نکته که ما در خصوص زن، خانواده و حکمرانی زنان با دو غلط مصطلح روبه رو هستیم، عنوان کرد که اتخاذ دیدگاهی صرفا زنانه به موضوع حکمرانی زنان و همینطور تنها مدیریتی پنداشتن آن، از جمله آنهاست و مشکلات حوزه زنان تنها محدود به مسائل خود آنها نیست. به اعتقاد او در این حوزه به زیست بومی دیدن حوزه زنان نیاز داریم که در آن لزوم همه جانبه دیدن مسائل زنان در جامعه یک اصل است.
ویدئوهای مربوط به سخنان هرکدام از میهمانان این نشست را میتوانید در پایین این صفحه تماشا کنید.